Siirry suoraan sisältöön

Tietoturvan kehityspalvelut

Tietoturvallisuus on kaikkialla ja se tehdään yhdessä

Tietoturvallisuuden merkitys korostuu jatkuvasti ja tietohallinnon tehtäväkentässä siihen liittyvät asiat näkyvät päivittäin. Tietoturvallisuus ei ole kuitenkaan tietohallinnon vaan koko organisaation asia. Tietoturvallisuudessa on paljon teknisiä elementtejä, mutta merkittävimmät asiat ovat organisaation prosesseihin ja ihmisten toimintaan liittyviä. Tietohallinto voi olla tässä veturina tai katalyyttinä, mutta yksinään se ei menesty.

Tietoturvallisuuden kehittämisen tärkeimpänä tavoitteena on tietoturvatietoisuuden parantaminen ja avainasemassa on koko organisaation laajuinen tietoisuuden nostaminen. Jotta tietoturvallisuus jalkautuu eri puolille organisaatiota, se edellyttää sen huomiointia kaikissa prosesseissa – henkilöstöhallinnosta tilojen hallintaan ja toimittaja yhteistyötön. Heikoin lenkki katkaisee ketjun – raskaimmatkaan palomuurit eivät auta, jos tietomurron saa tehtyä kävelemällä lähettämön työasemalle. Palomuuri ja pihaportti ovat aivan yhtä tärkeitä.

Tietoturvapäällikkö tai tietosuojavastaava ovat työtehtäviä, joiden määrä on lisääntynyt. Usein ne hoidetaan oman työn ohessa, mutta me näemme yhä useammassa organisaatiossa dedikoituja työtehtäviä – tai kumppaneita.

Tietoturvapäällikön ja tietosuojavastaavan työssä ohjaavana rakenteena on tietoturvapolitiikka ja siihen liittyvät linjaukset ja pelisäännöt sekä työkalut. Jos näitä ei ole, työ alkaa näiden rakentamisella. Kun pelisäännöt ovat kunnossa, työ on kuin pelaajavalmentajalla: koordinaatiota, johtamista ja välillä kädestä pitäen auttamista sekä äidillistä huolenpitoa. Tietoturvallisuutta viedään suunnitelmallisesti ja jäntevästi eteenpäin varmistaen, että koko ajan säilyy tilannekuva ja tietoisuus eri asioiden tasosta ja teemoista sekä kehittämistarpeista.

Tietoturvapalveluilla varmasti ohituskaistalle

Tietoturvallisuudessa on tehtävää ja mietittävää organisaatiolle jo riittävästi ilman että koordinoinnista ja operatiivisesta toiminnasta tarvitsee kantaa erikseen huolta. Tarjoamme tietoturvapäällikkö- ja tietosuojavastaavapalveluita juuri siinä laajuudessa kuin haluat. Voimme ottaa koko tehtävät omaan haltuun tai auttaa omaa tietosuojavastaavaa tekemään työnsä hyvin. Palvelussa hyödynnämme omia työkalujamme ja annamme ne myös asiakkaan käyttöön varmistaen, että kaikilla on tarvittava ymmärrys kokonaisuudesta.

Tuomme tietoturvallisuuteen liittyvän asiantuntemuksen ja volyymietujen lisäksi mukaan myös ulkoisen toimijan objektiivisuuden ja jäntevyyden. Katselmointi, tilannepalaveri tai politiikan päivitys ei jää tekemättä sen vuoksi, että alkuvuosi on ollut niin kiireistä aikaa. Tekemistä ohjaa järjestelmä ja tiukka laadunhallinta ja asiakkaalle tämä näkyy säännöllisenä ja läpinäkyvänä kokonaisuutena ilman, että tietoturvallisuuden tasosta syntyy harhakuvaa. Me takaamme, että se kehittyy ja taso nousee, mutta vain jos myös sinä sitoudut siihen.

Tietoturvallisuutta et voi ulkoistaa, mutta jos haluat sen kehittämisen hyvään huomaan, olemme sinua varten.

Siirry sivun alkuun