Siirry suoraan sisältöön

Tietoturva ja kyberturva

Tietoturva kuntoon yrityksellesi MPY:n avulla

Tietoturva on asia, josta ei nykypäivänä voi puhua liikaa. Tietomurrot ovat näkymätöntä arkipäivää, sillä niitä ei välttämättä voi edes paljain silmin havaita. Tietoturvan laiminlyöminen voi pitkässä juoksussa olla myös erittäin suuri kustannus. Tietoturvaan satsaaminen onkin ensiarvoisen tärkeä sijoitus yrityksen kuin yrityksen liiketoiminnan jatkuvuuteen.

MPY:ltä saat kattavan valikoiman kyberturva- ja tietoturvapalveluja sekä sen nykytilaa kartoittavia tilannekuvia yrityksesi tietoturvan tason nostamiseen ja liiketoimintasi turvaamiseksi vastaisuudessakin. Valikoimalla asiantuntijamme kanssa sinulle sopivimmat palvelut kaikista neljästä kategoriasta voit olla turvallisemmin mielin oman liiketoimintasi jatkuvuuden edellytysten suhteen. Tietoturvapalvelut toteutamme myös osana MPY Sisäistyspalvelu -konseptia.

Laitetaan yhdessä tietoturvasi tilannekuva ajan tasalle ja räätälöidään sinulle oikeat tietoturvapalvelut.

MPY:n tietoturvapalvelut pähkinänkuoressa

MPY:n tietoturvapalvelut kattavat kaikki yrityksesi tarpeet:

  • Tietoverkon tietoturvan
  • Pilven tietoturvan
  • Laitteiden suojauksen ja kyberturvan
  • Hallinnollisen tietoturvan ja sen kehityspalvelut

Tietoverkon tietoturva

Liiketoiminnalle kriittisen tietoverkon tietoturva rakentuu kolmen peruspilarin päälle:

● Palomuuri

● Suojatut etäyhteydet

● Palvelunestohyökkäysten torjunta

Verkon tietoturvapalvelu sopii eri ratkaisutapojen ja tarpeiden mukaan valittavien palveluominaisuuksien ansiosta kaikenkokoisille yrityksille. Palveluun sisältyvät tarvittavat laitteistot sekä niiden huolto ja ylläpito, joka ei edellytä omia laiteinvestointeja. VPN-yhteydet varmistavat työntekijöittesi ja yhteistyökumppaneittesi salatut yhteydet verkkoosi, jolloin tietotyö on turvallista myös hybridityössä ja työmatkoilla.

Pilven tietoturva

Pilviympäristöt ja pilvipalvelut ovat nykyaikaisessa liiketoiminnassa hyvin yleisiä ja keskeisiä liiketoiminnan jatkuvuudelle. Oman yrityksesi pilvipalveluiden tietoturvan varmistat meidän palveluillamme:

● Kalastelulta suojautuminen

● Identiteetin suojaaminen

● M365 tietoturva ja mm. Microsoft Zero Trust -toteutukset

M365 palveluja käyttävät jo yli 50 % yrityksistä ja samaan aikaan tietomurtojen määrä on kasvanut merkittävästi. Arvattujen, kalasteltujen, haittaohjelmilla varastettujen tai uudelleenkäytettyjen salasanojen korkean määrän vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että ihmiset käyttävät salasanojen lisäksi jotain muutakin vahvaa tunnistautumistapaa. Ottamalla käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen otat tärkeimmän askeleen näiltä uhilta suojautumisessa.

Hallinnollinen tietoturva

Hallinnollinen tietoturva rakentuu hyvälle ymmärrykselle yrityksesi tietoturvan tasosta sekä määrätietoisesta, johdonmukaisesta tietoturvan johtamisesta ja kehittämisestä. Hallinnollisen tietoturvan palveluitamme ovat:

● Tietoturvan tilannekuvat

● Tietoturvapäällikkö

● Tietosuojapäällikkö

Tilannekuvalla kartoitamme yrityksesi tietoturvan tason, käytännöt ja teknologiat. Tilannekuvan pohjalta tunnistetaan kehityskohteet, joiden avulla riskejä voidaan hallita niin, että liiketoimintasi jatkuvuus on turvattu. Tietoturvapäällikkö voi toimia yrityksesi IT-johdon tukena hallitsemassa tietoturvaa ja toteuttamassa siihen liittyviä kehityskohteita. Tietosuojapäällikkö puolestaan varmistaa, että yrityksesi liiketoimintaan liittyvät tietosuojan piiriin kuuluvat prosessit ovat varmasti ajan tasalla ja tietosuoja toimii kuten pitää.

MPY:lle on myönnetty tunnetuin tietoturvan hallintajärjestelmäsertifikaatti ISO 27001.

Laitteiden suojaus ja kyberturva

Tietoturvallinen arkipäivän toiminta on liiketoimintasi jatkuvuuden kulmakivi. Sen varmistamiseen tarjoamme nämä palvelut:

● Virustorjunta ja laitteiden suojaus

● Haavoittuvuuksien hallinta

● Kyberuhkien havainnointi ja reagointi

Virustorjunta ja laitteiden suojaus ovat tietoturvan peruselementtejä, joilla estetään laitteisiin murtautuminen. Näitä ilman tietoturvallista liiketoimintaa on mahdotonta nykypäivänä tehdä. Haavoittuvuuksien hallinnalla ennakoit ja estätä tietoturva-aukkojen muodostumista laitteisiisi. Haavoittuvuuksien hallinta on osa MPY sisäistyspalvelun päätelaitehallintaa. Jos ulkopuolinen taho kuitenkin pääsee yrityksesi laitteisiin tai dataan, niin  kyberuhkien havainnointi- ja reagointipalvelulumme reagoi niihin nopeasti, jotta liiketoimintasi jatkuvuus pysyy turvattuna.

Yrityksen tietoturvapolitiikka – mitä tulee huomioida?

Kun yrityksen tietoturvaa kehitetään ja parannetaan, on hyvä luoda yrityksen tietoturvapolitiikka. Se ohjaa kaikkea sekä yrityksen tietotekniikkaan että tietohallintoon liittyvää toimintaa ja hankintoja. Tietoturvapolitiikka ei kuitenkaan rajoitu pelkästään laitteisiin ja IT-infraan – se kattaa myös työntekijät. Inhimillinen erhe ja harhaanjohtaminen ovat tehokkaita tietomurron työkaluja. Kouluttamalla ja perehdyttämällä henkilöstöä on helppo pitää koko organisaatiosi tietoturvallisena.

Tietoturvapolitiikkaan kiteytetään kaikki organisaation tietoturvaan vaikuttavat asiat, kartoitetaan suuremmat ja pienemmät tietoturvauhat, laaditaan selkeät tietoturvatoimintaohjeet sekä luodaan puitteet henkilöstön kouluttamisen ja perehdyttämisen tarpeille.

Kun tietoturva ja kyberturva ovat kunnossa, voit nukkua yösi rauhassa

Viime aikaisten isojen tietomurtojen valossa on itse kunkin hyvä katsoa peiliin ja pohtia, mikä on oman yrityksen tietoturvan taso. Tietomurto tai kyberhyökkäys voi pahimmillaan olla liiketoiminnan kannalta kohtalokas isku, josta selviäminen voi olla hiuskarvan varassa. Siksi satsaus tietoturvaan on investointi liiketoiminnan jatkuvuuteen. Kun yrityksesi tietoturva on kunnossa, työntekijät koulutettuja ja valveutuneita sekä tietoturvapolitiikka kunnossa, kyberhyökkäykset ja tietoturvamurrot pystytään torjumaan tai niihin voidaan reagoida nopeasti eikä vasta silloin, kun on jo liian myöhäistä. Varautuminen yrityksen dataan kohdistuviin hyökkäyksiin on vastuullista johtamista.

Me voimme yhdessä tehdä liiketoiminnastasi huomisenkestävää sisäistämällä liiketoimintasi tarpeet ja siihen pohjautuvan ymmärryksen tuella tarjota liiketoimintasi kannalta parhaimmat ja tehokkaimmat ratkaisut.

Tietoturvan tilannekuva on läpileikkaus organisaatiosi tietoturvallisuudesta. Tilannekuva antaa kattavan ja helposti ymmärrettävän kuvan siitä, mitkä asiat ovat hyvin ja missä ovat tietoturvan kipupisteet. Tilannekuvan perusteella tiedät, mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota ensimmäisenä ja minkälaisilla suuntaviivoilla kokonaisuutta olisi syytä lähteä parantamaan.

Sijoita liiketoimintasi jatkuvuuteen ja turvaa se MPY:n kanssa.

Jätä yhteystietosi ja asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä. Laitetaan yhdessä tietoturvasi tilannekuva ajantasalle ja räätälöidään sinulle oikeat tietoturvapalvelut.

Siirry sivun alkuun