Siirry suoraan sisältöön

Tietohallintopäällikkö

Tietohallintopäällikkö katsoo tulevaisuuteen

Tietohallinnon kipparina toimii tietohallintopäällikkö. Hän huolehtii operatiivisesta toiminnasta ja siitä, että tietohallinto kehittyy oikeaan suuntaan.  Tietohallintopäällikkö ei ole tekninen asiantuntija vaan kokonaisuuksia ymmärtävä organisaattori, joka pitelee lukemattomia naruja käsissään. Menestyksen avaimet syntyvät suunnitelmallisuudesta ja hyvästä yhteistyöstä liiketoiminnan kanssa. 

Tietohallintopäällikkö vastaa tietohallinnon toiminnasta ja huolehtii, että kaikki kokonaisuuteen liittyvät tekijät ponnistelevat kohti yhteistä päämäärää. Osin työ on aitoa tietohallinnon johtamista, mutta iso osa siitä on rutiineja ja välttämätöntä puurtamista. Ne asiat, jotka eivät ole kenenkään vastuulla ovat tietohallintopäällikön vastuulla. Tietohallintopäällikkö varmistaa tietohallinnon kokonaisvaltaisen ja suunnitelmallisen toiminnan. Lue miten MPY toimii jääkiekkolegenda Lasse Kukkosen IT:n luottopakkina.

Tietohallintopäällikkö on osa tietohallinnon johtamisen sisäistyspalvelua.

Mukauta palveluasi tarpeittesi muuttuessa

Tietohallintopäällikön tulee nimensä mukaisesti tietää miten tietoa hallitaan. Jos tietoa ei ole saatavilla tai sitä on vaikeaa hallita, on tehtävässä menestyminen haastavaa. Tällöin johtaminen on pyristelyä reaktiivisten asioiden parissa, ilman että kokonaiskuva on hallussa, jolloin sitä on vaikea välittää myöskään yrityksen johdolle.

Tietohallintopäällikkö voi organisaatiosta riippuen vastata ns. yleisestä tietohallinnosta ja business IT:stä eli sovellusympäristöstä. Tietohallintopäällikön työnkuva ja fokus ovat myös peili tietohallinnon kypsyyteen – mikäli päivän täyttävät infraongelmien ja tietohallinnon palveluiden prosessihaasteet, ollaan tietohallinnossa alkutekijöissä. Jos fokuksena ovat liiketoiminnan kehittämisen seurauksena syntyvät haasteet, maksaa palkkaa tietohallinnoltaan kypsempi organisaatio. Kypsyystason kehittämisessä tietohallintopäällikkö on avainasemassa. 

Tietohallintopäällikkö ja työkalut palveluna

MPY tarjoaa tietohallintopäällikön valmiina palveluna. Saat valmiit tietohallintopäällikkötyön prosessit, tehokkaaseen ja hallittuun tekemiseen vaadittavat työkalut ja lisäksi kokeneen tietohallintopäällikkötiimin huolehtimaan tietohallinnon operatiivisesta johtamisesta. Tietohallintopäällikkö on aina nimetty, mutta takana on tiimi. Tehtäviä jaetaan toisille tietohallintopäälliköille ja osa pienistä, mutta tärkeistä rutiineista hoidetaan tietohallinnon assistentin avulla paljon paremmin ja tehokkaammin kuin tietohallintopäällikkö kykenisi ne hoitamaan. Volyymietuja moniasiakasympäristöstä löytyy.

Palvelussa keskeisessä roolissa on läpinäkyvyys ja suunnitelmallisuus – pitkälle kehitetyn palvelun avulla varmistamme, että tietohallinto on ymmärrettävä kokonaisuus myös yritysjohdolle ja tietoa siitä on helposti saatavilla. Kokonaisuuteen liittyviin hallintajärjestelmiin on läpinäkyvyys ja hyödyntämismahdollisuus myös tietohallinnon sisäisillä ja ulkoisilla sidosryhmillä – kaikki katselevat samaa kuvaa reaaliajassa.

Palvelu on erinomainen vaihtoehto organisaatiolle, joka haluaa keskittyä tulosten tekemiseen – ei tietohallinnon rakentamiseen. Se voi auttaa omaa tietohallintopäällikköä tai huolehtia kokonaisuudesta itsenäisesti. Kustannustehokkuus syntyy valmiista prosesseista, työkaluista ja oikeisiin asioihin keskittymisestä. Kokemus ja syvällä palvelun rakenteissa oleva suunnitelmallisuus varmistavat asian.

Siirry sivun alkuun