Auditoinnit antavat oikean tilannekuvan

  Tietohallinnon eri sektoreilla kohdataan usein tilanne, jossa on epätietoisuutta tietohallinnon jonkin osa-alueen nykytilanteesta tai nykytilanteen tasosta. Lisäksi organisaatioa voi askarruttaa suunta minne pitäisi edetä tai keinot, joilla yhteisiin tavoitteeseen päästään. Tietohallinnon ja liiketoiminnan tai tietohallinnon ja johdon välillä voi olla myös kuiluja ja näkemykset eri suunnista voivat poiketa paljonkin. Joskus näkemys voi jopa puuttua kokonaan kun riittävää ymmärrystä nykytilanteesta ei ole. 

  Tietohallinnon läpileikkausprojektit on tarkoitettu tilannekuvan hahmottamiseen ja ulkopuolisen näkemyksen saamiseen. Niiden tarkoituksena on antaa ymmärrys auditoitavan kohdealueen tilasta ja samalla suuntaviivat jatkokehitykseen. Kohteena voivat olla tietohallinnon prosessit, tekninen infrastruktuuri, sovellusympäristö, tietoturvallisuus tai joku muu organisaatiosi keskeinen haastealue.

  Tilannekuvaan liittyvä loppuraportti on tarkoitettu organisaation johdolle ja tietohallintojohdolle. Se on opas ja kartta, jonka sekä johto että tietohallinto ymmärtävät. Auditoinnit pureutuvat jollekin tietohallinnon osa-alueelle ja luovat tilannekuvan. Mainittujen auditointiratkaisujen lisäksi voimme myös räätälöidä juuri sinun tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden.

  Tutustu palveluihimme:

  Tietohallinnon prosessien auditointi

  Toteuttaminen perustuu tietohallinnon eri toimintojen avainhenkilöiden haastatteluihin ja soveltuvien prosesseihin liittyvien materiaalien läpikäyntiin.

  Lue lisää

  Digitalisaatioauditointi

  Saat mittaustuloksen liiketoiminnan ja tietohallinnon todellisesta integraatiosta ja kaupan päälle analyysin liiketoimintaprosessien tilanteesta sekä suuntaviivat business IT:n ja sovellusportfolion kehittämiseen – kartan digitalisaatiojohtamiseen.

  Lue lisää

  Teknisen ympäristön auditointi

  Nyt  puhumme  siitä  perinteisesti IT:stä - verkoista, palvelimista, työasemista, AD:sta, palomuureista, varmistustoiminnasta, virtualisoinnista ja muista infran ratkaisuista. Joskus näiden kanssa loppuu ymmärrys tai sitä kokonaisuutta ei ole koskaan edes kunnolla selvitetty. Kehittämisessä suunnan lukitseminen voi tuntua vaikealta tai halutaan tilanteesta objektiivinen näkemys.

  Lue lisää

  Tietoturvallisuuden tilannekuva

  Miten tietoturvallisuus näkyy eri toiminnoissa ja onko jokin osa-alue unohtunut kokonaan? Tietoturvallisuus nähdään usein teknisenä asiana, mutta todellisuudessa tekniikka on hyvin pieni osa sitä.

  Lue lisää

  Tietosuojan haltuunotto

  Tietosuojan merkitys korostuu erityisesti organisaatioissa, joissa käsitellään runsaasti henkilötietoja. GDPR:n ympärillä oleva häly ja usein pelkoon perustuva paine sekä epätietoisuus on läsnä monessa organisaatiossa.

  Lue lisää

   

  Haluatko keskustella auditoinneista? Täytä lomake niin olemme yhteydessä.

  Tietosuojaopas päättäjille

  Mitä tietosuojasta voi ulkoistaa ja mitä ei? Tämä opas on tiivis infopaketti sekä tietoturvallisuuden että tietosuojan merkityksestä liiketoiminnassa.

  LATAA MAKSUTON OPAS