OPAS: Katakri täyttää tietosuojan vaatimukset

Tieto on valtaa, julisti Sir Francis Bacon 1500-luvun Englannissa, eikä tilanne ole siltä osin muuttunut miksikään. Tieto on edelleenkin valtaa ja tiedonhallinnasta on tullut merkittävä turvallisuustekijä. Kenellä on oikeus päästä kiinni salassa pidettävään tietoon, jolla on arvoa ja tärkeyttä niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla?

Tätä varten luotu Katakri on viranomaisten auditointityökalu, jota viranomaisen on mahdollista käyttää arvioidessaan esimerkiksi yrityskumppaninsa kykyä suojata salassa pidettävää tietoa.

katakri oppaasta kaksi kuvakauppausta

Salainen tieto voi kattaa henkilötietoja, erilaisia rekisterejä tai vaikka turvallisuussuunnitelmia. Katakri on myös selkeä työväline yritysturvallisuusselvityksiin sekä viranomaisten tietojärjestelmien arviointeihin. Sitä voidaan käyttää myös yritysten, yhteisöjen ja viranomaisten turvallisuusyhteistyön kehityksessä.

Mitä hyötyä Katakrista on?

Katakri auttaa organisaatiotasi arvioimaan datan säilyttäjän kykyä toimia salassa pidettävien viranomaistietojen suojaajana niin kriisitilanteessa kuin normaaleissa olosuhteissa. Miten?

Lue lisää maksuttomasta Katakri-oppaastamme. Lataa oma oppaasi täyttämällä lomake.

Tervetuloa lukijaksi!

 

Tilaa tuoreimmat sisältömme ja ajankohtaisimmat aiheet suoraan sähköpostiisi:

Tilaa blogi ja uutiskirje!

 

Lataa maksuton opas