Siirry suoraan sisältöön

M365-pilvi on työpöytä mukanasi – et tarvitse edes omaa tietokonettasi

Ilpo Välimaa
Ilpo Välimaa
25.8.2020
M365-pilvi on työpöytä mukanasi – et tarvitse edes omaa tietokonettasi

Microsoft 365 oli aiemmin nimeltään Office 365. Ennen Office-ohjelmien avaamiseen ja käyttämiseen tarvittiin tietokonetta, nyt koko Microsoft 365 -palvelukattaus on käden ulottuvilla pelkän selaimen kautta. 

 

Sovellusvalitsin selaimen yläkulmassa on avain kaikkiin palveluihin

sovellusvalitsin-korostettu

Microsoft 365 on kokoelma online-työkaluja, joiden avulla kaiken pystyy tekemään pilvessä. Palvelussa on mm. kaikkien Office-ohjelmien online- eli selainversiot.

Palvelussa on vasemmassa yläkulmassa yhdeksänpisteinen sovellusvalitsin-painike, jonka kautta voidaan vaihtaa sovellusta lennossa ja luoda uusia dokumentteja selaimessa.

Microsoft 365 -pilvi on kuin työpöytä

Microsoft 365 onkin kuin työpöytä, koska dokumentteja voi luoda ja muokata suoraan selaimessa, jossa kaikki ohjelmat ovat yhdessä paikassa.

Esimerkki. Jos tulet kiireessä palaveriin ja sinun pitää aloittaa uusi dokumentti nopeasti, voit tehdä sen sovellusvalitsimen kautta. Aiemmin avasit ohjelman tietokoneeltasi, mihin saattoi kulua aikaa ohjelman latautumisen takia.

M365 palvelut banneri 1200x300

OneDrive on yhteys tietokoneen resurssienhallinnan ja Microsoft 365 -palvelun välillä

OneDrive on henkilökohtainen tallennustila, johon pääsee tietokoneen Windows-resurssienhallinnasta tai selaimella Microsoft 365 -palvelun kautta valitsemalla sovellusvalitsimessa OneDrive.

Kun dokumentit ovat OneDrivessä, ne ovat käytettävissä myös etänä eli siellä missä on netti. OneDrive-sovellus synkronoi tiedostot siten, että ne ovat saatavilla sekä selaimen että resurssienhallinnan kautta.

Word-dokumentin tallentaminen selaimessa

Kun kirjaudutaan Microsoft 365 -palveluun ja aloitetaan uusi Word-dokumentti sovellusvalitsimen kautta, dokumentti tallentuu automaattisesti OneDriven Tiedostot-kansioon.

Kiireessä ei tarvitse tietää tai huomioida kuin että dokumentti ”menee pilveen”, niin kaikki on kunnossa.

Kiireen ja palaverien laannuttua luodut dokumentit voidaan organisoida oikeaan paikkaan OneDrivessä tietokoneen resurssienhallinnan kautta. OneDriveä voi siis käyttää selaimessa tai oman tietokoneen resurssienhallinnan kautta.

Vaikka siis dokumentin teko aloitetaan pilvessä eli Microsoft 365:ssä ja se tallentuu pilveen, siitä tulee silti fyysinen tiedosto, jota voi raahata kansiosta toiseen tietokoneella.

 

Kun hyödynnät pilveä et tarvitse edes omaa tietokonettasi

Kun pidät tärkeät dokumenttisi OneDrivessä, pääset niihin käsiksi etänä siellä, missä on netti. Et tarvitse siis edes omaa tietokonettasi mukaan, koska voit käyttää dokumenttejasi millä tahansa tietokoneella selaimen kautta.

Microsoft 365 -tunnuksesi ovat avain tähän huolettomaan ja helppoon työskentelyyn. Googletat aluksi vaan esimerkiksi “Office login”, jolla pääset Microsoft 365 –palvelun kirjautumissivulle.

Pilvi siis todellakin on työpöytä aina mukanasi!

Onko sinun yritykselläsi jo käytössä Microsoft 365 -palvelut ja kaipaisit niiden käyttöön tehoa? Ota yhteyttä – jo vartin konsultaatiolla voimme yhdessä määritellä sinulle parhaan koulutuksen, tarvittaessa räätälöitynä. 

Lue myös lisää Microsoft 365 -työkaluista ja tarjoamistamme palveluista, mikäli kaipaat yrityksesi käyttöön tehokkaita ja kattavia palveluita tiimityöskentelyyn. Muut yritysten IT-palvelut saat meiltä Sisäistyspalveluna.

 

Siirry sivun alkuun