Siirry suoraan sisältöön

Microsoft SharePointin uudistus toi potkua sisäiseen viestintään

Ilpo Välimaa
Ilpo Välimaa
4.2.2020
Microsoft SharePointin uudistus toi potkua sisäiseen viestintään

Lukuaika n. 2 min

SharePointin uusilla toiminnoilla on helppo toteuttaa intranet

Microsoft SharePointin modernit sivupohjat ovat muuttaneet paljon SharePoint-intranetien tyyliä ja ulkoasua. Aiemmin suurena ongelmana oli esimerkiksi uutisten nostaminen etusivulle muuten kuin pelkkinä linkkilistauksina.

Asiakas saattoi kysyä aiemmin, saako etusivulistaukseen uutisen pikkukuvan eli thumbnailin. Vastaus oli ”ei ilman lisäponnistuksia”.

Nyt pikkukuva sisältyy vakiona sekä moderniin uutistoimintoon että korostettu sisältö -verkko-osaan, jolla voi listata uutisia palvelun etusivulla. 

Näyttävällä uutistoiminnolla kohti nykyaikaista nettisivustoa

SharePointin uuden sivupohjan ulkoasuun on panostettu visuaalisesti ja sen elementtejä on helppo muutella sivua muokattaessa selaimella. Perinteisissä SharePoint-sivuissa ongelmana on juuri nykyaikaisen nettisivun näköisen sivun saaminen aikaan.

Moderneissa SharePoint-sivustopohjissa on lisäksi vakiona uutistoiminto, joka myös listaa uutistoiminnot sivuston etusivulle. Kuka tahansa voi nyt perustaa uuden sivuston nykyaikaisella sivustopohjalla, jonka aloitussivulla on valmiina uutisten lisäys- ja listaustoiminto.

MPY toteutti oman uuden SharePoint Online -intranetinsä uusilla SharePointin sivustopohjilla ja lopputulos on toimiva, nykyaikainen ja mobiilissa skaalautuva.

SharePointin uudet verkko-osat

SharePointissa sisältö esitetään ns. verkko-osien avulla. Verkko-osia lisätään selaimessa SharePoint-sivulle ja verkko-osa näyttää sivulla palvelun tiettyä sisältöä.

Korostettu sisältö -verkko-osalla voi tehdä nostoja etusivulle kaikenlaisesta verkkosisällöstä, kuten uutisista, tapahtumista, uusimmista dokumenteista ja viimeisimmistä muutoksista.

Korostettu sisältö -verkko-osa kokoaa siis yhteen syötteeseen halutut lähteet ja muodostaa siitä kuvallisen elementin etusivulle. Myös tämän verkko-osan määrittely tapahtuu helposti selaimessa. 

Tutustu tietoturvapakettiin Microsoft-sovelluksia käyttäville yrityksille banner

Officen Online-sovelluksilla työskentelyyn tarvitsee vain selaimen

SharePointin uudet sivupohjat toimivat hyvin mobiilissa ja Office 365 -palveluille on olemassa myös omat mobiilisovelluksensa.

Intranet on siis taskussasi, kuljitpa missä tahansa. SharePoint Online -intranetin tavoitettavuus on siis taattu ja voit työskennellä siellä, missä ikinä satut olemaan.

Microsoft Office-dokumentit avautuvat helposti Officen Online-sovelluksissa, jolloin tarvitset työskentelyyn vain selaimen. Dokumenttia voi muokata useampi henkilö yhtä aikaa ja jokainen muokkaaja näkyy erivärisenä kohdistimena dokumentissa. Varsinaista yhteispeliä!

mpy-ms-microsoft-sharepoint-online-moderni-intranet-ratkaisu-office-365

Kuva: MPY:n uusi SharePoint Online -intranet on näyttävä myös mobiilissa.

SharePoint Online on nykyaikaa

Microsoftin Office 365 -viestintäratkaisut muodostavat saumattoman kokonaisuuden organisaation tarpeisiin. SharePoint Online, Teams – jaettu työtila, OneDrive-tallennustila ja Stream-suoratoistopalvelu ovat suosittuja palveluja, jotka ovat muuttaneet toimistotyötä pysyvästi sujuvammaksi.

SharePoint Online näyttää nykyaikaiselta nettisivustolta ja se on mobiilissa skaalautuva eli responsiivinen.

Koska SharePoint Online ja muut Office 365 -palvelut mahdollistavat vakiona lyömättömiä viestintäratkaisuja, organisaatiot voivat keskittyä enemmän itse viestintään kuin teknologioiden miettimiseen, kehittämiseen ja vertailuun.

Siirry sivun alkuun