Siirry suoraan sisältöön

Hybridipilvi - mitä se käytännössä tarkoittaa?

MPY
MPY
10.8.2016
Hybridipilvi - mitä se käytännössä tarkoittaa?

Miksi tehdä kompromissi ja ottaa yksi, kun voit valita ja ottaa kaksi? Hybridi IT-ympäristö on yhä useamman yrityksen valinta. Mahdollisuus valita tekee päätöksenteosta vaikeampaa, mutta saat ainakin sitä, mitä haluat ja tarvitset. Sama hybriditeknologia on tullut myös autoihin, polkupyöriin ja kelloihin.

Hybridipilvi - Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Miten kellon valinnasta tuli niin vaikeaa?

Kun itse mietin omia, viimeaikaisia hankintojani, tuli mieleen kelloni. Halusin kellon, joka mittaa reaaliaikaisesti terveydentilaani. Ensisilmäyksellä valikoiman laajuus yllätti ja se, että kelloissa on paljon enemmän ominaisuuksia, kuin osasin edes odottaa. Joten aloin tarkemmin miettimään, mitä oikeasti kelloltani haluan ja mitä tarvitsen.

Yksi tärkeimmistä vaatimuksistani oli se, etten halunnut sykemittaria rinnalle asennettavaan vyöhön, vaan halusin vaivattoman mittauksen ranteesta, joka kulkee mukana töissäkin. Tutustuttuani entistä tarkemmin valikoimaan ja ominaisuuksiin ruokahaluni kasvoi ja kasvoi, niin kuin usein käy.

Huomasin kuitenkin nopeasti, että yhtään täydellistä, kaikilla toivomillani ominaisuuksilla varustettua kelloa ei löytynyt, vaan jouduin turvautumaan kompromissiin. Joko tuotteen hinta karkasi omasta budjetistani tai sitten olisin joutunut luopumaan jostain minulle tärkeästä ominaisuudesta. Päädyin hankkimaan kellon, josta tärkeimmäksi määrittämäni ominaisuudet löytyvät ja niihin olen siltä osin tyytyväinen.

Samalla jouduin toteamaan, että on harvinaista päästä valitsemaan ja yhdistelemään ominaisuuksia siten, että olet hankintaasi täysin tyytyväinen ja saat tasan tarkkaan sen mitä haluat, tekemättä kompromissia.

Hybridi tarjoaa kahden vaihtoehdon parhaat hyödyt

Mutta entäpä se hybridi, mitä se oikein käytännössä tarkoittaa? Ja nyt hymy huulille, sillä se tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse tehdä kompromissia. Hybridi on nimittäin kahden vastaavanlaisen asian kombinaatio, jossa molempien parhaat puolet toteutuvat.

IT-ympäristöt eivät koskaan ole identtisiä, vaan kaikissa on omat "juttunsa", minkä rajoissa on elettävä. Mitä nopeammin digitalisaation kehitys kehittyy, sitä nopeammin ja syvemmin olemme riippuvaisia järjestelmistä ja tietotekniikasta. Tällöin järjestelmien ja yleisesti tietotekniikan, eli IT-ympäristön varmatoimisuus muuttuu kriittisemmäksi.

Kun on varaa mistä valita, priorisointi astuu esiin ja on valintojen vuoro. Oikeilla valinnoilla pystyt varmistamaan, että liiketoiminta elää ja voi hyvin pidemmänkin aikaa.

Erilaisissa vaihtoehdoissa on omat etunsa. Mielenkiintoisin vaihtoehto on yhdistelmä kahdesta hyvästä eli hybridi, jossa sinä päätät, miten ja milloin niitä hyödynnät.

Miksi esimerkiksi juuri toiminnanohjausjärjestelmä pitää olla asennettuna tietoturvalliseen yksityiseen pilveen, ja miksi pitkäaikaisesti arkistoitava data voi hyvin lojua julkisessa pilvessä? Sille on syynsä. Julkinen pilvi on kustannustehokas, mutta se ei ole täysin kontrollissa. Yksityinen pilvi on puolestaan täysin hallinnassasi, tietoturva varmistettu, mutta se on kustannuksiltaan hiukan arvokkaampi kuin julkinen pilvi.

Luo tietoturvallinen ICT-ympäristö ja keskity liiketoiminnan kehittämiseen

Valitessasi hybridipilven saat sen, mitä tarvitset ja pääset todella valitsemaan "parhaat päältä". Saat tietoturvallisen, joustavan ja kustannustehokkaan ICT-ympäristön ja voit keskittyä liiketoiminnan terveelliseen kehitykseen tietäen, että nämä asiat ovat kunnossa.

Digitalisaation kehityksen aiheuttama väistämätön muutos tuottaa haasteita sekä luo mahdollisuuksia tietoturvaa unohtamatta. Sillä se pitää olla kunnossa, mitä enemmän pilveen mennään. Muutoksen mukana pysyminen ja liiketoiminnan jatkuva kehittäminen uusien mahdollisuuksien myötä on polku tulevaisuuteen, joka kannattaa valita päästäksesi eteenpäin.

Jotta saat pilvestä kaiken mitä haluat ja tarvitset, tekemättä kompromissia, valitse kumppaniksi luotettava ja asiantunteva ammattilainen.


Kirjoittanut MPY Yrityspalveluiden asiantuntija

Siirry sivun alkuun