Nopeus ratkaisee uutisketjussa – Kaakon Viestinnälle jokainen minuutti on arvokas

  Mediakonsernissa liiketoimintaa tehdään hektisellä 24/7-rytmillä. Uutisketjussa häiriöt eivät ole sallittuja ja tietoturvalla on merkittävä rooli, kun painoaineisto liikkuu eri uutispaikkakuntien välillä. Kaakon Viestintä luottaa tietoverkkopalveluissaan kotimaiseen osaamiseen ja ammattitaitoon, jota se hankkii MPY Palveluilta.

  Digitalisaatio on ravistellut kustannusalaa viemällä sanomalehdet printistä verkkoon ja ilmaisia uutisia pursuava verkko on pannut mediat kilpailemaan lukijoista. Kuuden Suomen suurimman mediakonsernin joukkoon kuuluva Kaakon Viestintä Oy on vastannut haasteeseen uudistamalla toimintaansa ja panostamalla vahvasti alueellisuuteen sekä alueiden omiin uutisiin. 

  Alueellisuuteen panostaminen on kannattanut, sillä Kaakon Viestinnän medioiden kokonaistavoitettavuus on lähes 400 000. Mediakonserni julkaisee Länsi-Savoa Mikkelissä, Savonlinnassa Itä-Savoa, Lappeenrannassa Etelä-Saimaata, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa Kymen Sanomia ja Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea sekä kaupunkilehtiä Kaakkois-Suomessa. Länsi-Savo-konserniin kuuluva ESV-Paikallismediat Oy julkaisee konsernin paikallislehtiä.

  Teknologian vauhti kiihtyy

  MPY-asiakkaat-Kaakon-Viestinta-1.jpgViimeisen viiden vuoden aikana konsernissa on tehty fuusioita, toimintoja on yhdistetty ja palveluja on digitalisoitu. Alan nopea muutosvauhti on vaikuttanut vahvasti myös konsernin tietohallintoon, jonka johdossa toimiva Lasse Palminen on uudistanut rohkeasti omaa tonttiaan. Media-alan hyvin tuntevan Palmisen vastuulla ovat sekä tietohallinto että Kouvolan lehtipaino.

  - Arkipäivän haasteet mediabisneksessä eivät tietotekniikan näkökulmasta ole muuttuneet miksikään sitten Googlen tulemisen ja digitalisaation vaikutusten. Teknologian vauhti on vain kiihtynyt entisestään, eikä sen vauhti näytä hidastumisen merkkejä, tietohallintojohtaja Lasse Palminen toteaa.

  Vauhdin kiihtymiseen Kaakon Viestintä on vastannut nopeuttamalla omaa uutisketjuaan toimittajan työasemalta lehden tilaajan aamupalapöytään. Siinä ketjussa jokainen minuutti on arvokas. Kahdennetulla verkkoyhteydellä varustettu painotalo Kouvolassa painaa joka viikko yli 20 sanomalehteä. Mediakonsernin arki on aitoa 24/7 -toimintaa.

  - Tehokkaan tietoliikenteen ja kapasiteetin ansiosta voimme siirtää ja keskittää lehtien tuotantoa eri paikkakuntien välillä, mikä nopeuttaa ketjua. Lehtien kuljettamiseen ja jakeluun kuluvat matkat ovat ainoita rajoittavia tekijöitä, Palminen sanoo.

  Kriittinen tietoliikenneverkko

  Palmisen mukaan koko ketju jutusta painovalmiiseen lehteen ja sen jakeluun toimii digitaalisena ketjuna, jonka viimeisenä lenkkinä aamujakajat saavat jakelulistat suoraan kännykkään. Jos ketju hidastuu painovaiheessa, jokainen minuutti maksaa.

  - Siksi tietoliikenne ja sen häiriötön toiminta tietoturvallisesti on meille ensiarvoisen tärkeää, Palminen korostaa.

  MPY Palvelut on toteuttanut Kaakon Viestinnälle kriittisten kohteiden välille vaativan MPLS-tietoliikenneverkon (Multiprotocol Label Switching), jonka käyttövarmuus ja toimintanopeus ovat huippuluokkaa. Verkkopalvelut sisältävät myös mm. palomuuripalvelut, hyökkäyksenestopalvelut sekä sisällönsuodatuksen.

  - Yhteistyö on toiminut saumattomasti ja koemme olevamme tärkeä kumppani MPY:lle. Näemme arvokkaana lisänä sen, miten palvelujen toimintaa kehitetään ja saamme heiltä kehitysideoita siitä, miten asiat voidaan tehdä entistä paremmin ja tehokkaammin, Lasse Palminen toteaa.

  Kaakon Viestintä Oy on 1.1.2015 perustettu kaakkoissuomalainen mediayhtiö, jolla on muun muassa maakunta- ja kaupunkilehtiä, useita verkkopalveluita sekä paino- ja varhaisjakeluliiketoimintaa. Yhtiön liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 800 henkilöä. www.kaakonviestinta.fi