Suomen suurin ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido Finland saa ICT-yhteistyöstä kustannussäästöjä ja tehokkuutta liiketoiminnalle

  Pitkäaikainen yhteistyö MPY:n kanssa on tuonut merkittävää hyötyä Suomen suurimman ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido Finlandin koko liiketoiminnalle. Suurin ja varmasti näkyvin muutos on tapahtunut, kun neljä erillistä osakeyhtiötä vietiin yhteen.

  Nyt yhden yrityksen ja domainin alla toimii useampi tunnettu brändi: Pihla, Tiivi, Klas1 ja Lämpölux. Päätöksen taustalla oli tavoite luoda tehokkuutta, karsia kokonaiskustannuksia sekä vastata Inwidon lähtötilanteen haasteisiin. Näissä onnistuttiinkin erinomaisesti.

  Yhteistyön ansiosta Inwido on saavuttanut selkeitä kustannussäästöjä keskitettyjen ratkaisujen avulla. Nyt tehtailla on mahdollista valmistaa ristiin eri brändien tuotteita. Se mahdollistaa entistä nopeammat toimitusajat ja joustavuuden – puhumattakaan kustannussäästöistä ja tehokkuudesta.

  Siiloista pois – MPY:n tapa toimia tukee Inwidon näkemystä irtautua siiloajattelusta

  Yhteistyö MPY:n kanssa näkyy myös asioiden yksinkertaistumisena ja informaation läpinäkyvyytenä. Aiemmin siiloutunut toiminta on nyt yhdessä tekemistä ja erityisesti johtamiseen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. MPY:n pitkälle kehitetty palvelu on varmistanut, että tietohallinnosta on tullut ymmärrettävä kokonaisuus aina yritysjohdolle saakka.


  ”Usein IT-hankkeissa ajatellaan, ettei asiakkaan tarvitse itse johtaa tai ajatella asioita. Joka maanantai katsomme esimerkiksi avoimet tiketit läpi ja pidämme IT-palaverin, jossa MPY on tiiviisti mukana”, kertoo Inwidon IT-päällikkö Perttu Vilkuna.

  MPY on kiinteä osa Inwidon sisäistä IT:tä

  Inwidolla on omasta takaa oma vahva IT:nsä, joka koostuu noin kymmenestä henkilöstä. Tänä päivänä sisäinen ja ulkoistettu IT toimivat saumattomasti yhteen ja MPY:stä on tullut tärkeä osa yrityksen sisäistä IT:tä. ”MPY:n kanssa kommunikaatio toimii puolin ja toisin, mikä on todella tärkeää. Kun ihmiset keskustelevat keskenään, asiat toimivat. Meillä on MPY:n kanssa yhteinen kakku, joka hoidetaan”, IT-päällikkö Perttu Vilkuna kertoo hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

  MPY ja Inwido toimivat tiiviisti jatkuvassa, päivittäisessä tekemisessä. ”Meidän oma porukkamme keskittyy nykyisin kehittämiseen ja siihen, että liiketoimintajärjestelmät toimivat mahdollisimman hyvin. Fokuksena talon sisällä onkin nykyään ’value add’, kun MPY hoitaa niin sanotun yleisen IT:n”, Vilkuna kuvailee.

  Yhteistyö MPY:n kanssa on mahdollistanut, että Inwidon oman liiketoiminnan asiantuntijat pystyvät keskittymään juuri niihin asioihin, joissa he ovat parhaimmillaan. Yhteistyössä eletään nyt mukavaa vaihetta, kun kaikki sujuu.

   

  ”Pystymme ihan oikeasti suosittelemaan MPY:tä!” tiivistää Vilkuna yhteistyön toimivuuden ja hyödyt.

  Robotiikka ja automaatio ovat jo tehtailla läsnä

  Kehittyvä teknologia luo jatkuvasti uusia mahdollisuuksia valmistavalle teollisuudelle, ja tulevaisuudessa esimerkiksi robotiikka ja automaatio korvaavat monessa toimessa ihmisen. Inwidoa tulevaisuus ei pääse yllättämään, sillä robotiikka ja automaatio ovat jo tehtailla läsnä.

  Myös digitalisaatio näkyy konkreettisesti Inwidon toiminnassa, sillä esimerkiksi erilaisten lämpötilasensoreiden avulla tuotteet ovat entistä älykkäämpiä. Monet ikkunalasit voi esimerkiksi himmentää näkösuojaksi tai vaikka avata ja sulkea älypuhelimella. Tällaisten ratkaisujen avulla Inwido pystyy tarjoamaan entistä parempaa asiakaskokemusta ja lisäämään asumisviihtyvyyttä sekä parantamaan energiatehokkuutta.

  Tulevaisuudennäkymät ovat Inwidolle valoisat: ”Meillä on hyvin positiiviset odotukset tulevaisuudesta! Myös MPY:n konesali luo meille uusia mahdollisuuksia. Nyt vain nautimme yhteistyön tuloksista!”

  Lataa laajempi casekuvaus Inwidon ja MPY:n yhteistyöstä

  Case-Inwido-526x346

  Casekuvauksesta voit lukea mm. Inwidon haasteista ennen IT-yhteistyötä, miten nämä haasteet on ratkottu sekä Inwidon liiketoiminnan saavuttamista eduista yhteistyön myötä.

  Lataa asiakastarina

   

  Inwido Finland Oy on Suomen suurin ikkuna- ja ovivalmistaja. Myös Euroopassa Inwido on suurin ikkunoiden toimittaja sekä johtava ovitoimittaja. Suomessa Inwidon brändejä ovat Klas1, Lämpölux, Pihla ja Tiivi, joiden kautta tuotteita pääosin markkinoidaan. www.inwido.com/fi/finland

  Inwido_Finland_All_brands_