Siirry suoraan sisältöön

MPY laajentaa palvelutarjontaansa ohjelmistorobotiikkaan yhteistyössä Aitomationin kanssa

25.8.2021
MPY laajentaa palvelutarjontaansa ohjelmistorobotiikkaan yhteistyössä Aitomationin kanssa

MPY on solminut Aitomation Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen automaatiopalveluiden tuottamisesta 1.7.2021. Sopimuksen myötä erilaiset automaatiopalvelut ja uudet teknologiat, kuten tekoäly (AI) ja ohjelmistorobotiikka (RPA), tulevat osaksi MPY:n palvelutarjontaa. MPY tarjoaa automaatiopalvelut oman brändinsä alla ja Aitomation toimii MPY:n kumppanina palveluiden toteuttamisessa.

”MPY päätti vuonna 2020 päivittämässään strategiassa parantaa merkittävästi ICT-asiakkaille tuottamaamme lisäarvoa. Syyskuussa 2020 aloitimme tuotteistuksen lisäämisen niin palvelutuotannon, jatkuvien palveluiden kuin muidenkin tuottamiemme tuotteiden ja palveluiden osalta. Ohjelmistorobotiikan kysyntä on ollut runsasta, joten sen lisääminen osaksi tarjontaamme on seuraava luonteva askel kohti tavoitettamme auttaa asiakkaitamme menestymään”, MPY Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Jari Mylly kertoo.

Aitomationin perustajaosakas Petri Ketolan mukaan uusille palveluille on kysyntää varsinkin PK-sektorilla. Vaikka Suomi on maailman kärkimaita digitalisaatiossa, juuri pienten ja keskisuurten yritysten investoinnit siihen ovat olleet vielä osin vaatimattomia. Tämä ilmenee myös VTT:n alkuvuonna teettämästä kyselystä, jonka mukaan esimerkiksi valmistavan teollisuuden yrittäjien mielestä uudet teknologiat ovat vasta neljänneksi tärkein kasvun tekijä. Sopimuksen taustalla onkin osapuolten yhteinen halu profiloitua ohjelmistorobotiikan ja uuden automaatioteknologian edistäjiksi etenkin PK-yritysasiakkuuksissa.

”Tämä sopimus on MPY:n asiakkaiden kannalta erittäin hyvä asia, sillä sen myötä he saavat nopeasti käyttöönsä uudenlaista osaamista. Esimerkiksi ohjelmistorobotiikka tarjoaa PK-yrityksille helpon tavan kehittää tuottavuuttaan”, Petri Ketola kertoo.

Kumppaniyhteistyö aloitetaan vaiheittain, ja nyt käynnissä ovat ensimmäiset hankkeet MPY:n asiakkaiden kanssa. Myllyn ja Ketolan mukaan uudet palvelut ovat täydessä tuotantovalmiudessa vuoden 2021 viimeisellä vuosineljänneksellä.

Loppuvuonna käynnistyy jo useita projekteja. Tulemme näkemään merkittävän kasvun uusien palveluiden osalta jo ensi vuoden alussa”, Jari Mylly summaa.

Tutustu tarkemmin MPY:n automaatiopalveluihin tästä.

MPY-konserni on vuonna 1888 perustettu valtakunnallinen ICT-yritys. MPY-konserni koostuu MPY Yrityspalvelut Oyj:stä, MPY Telecom Oyj:stä ja molemmat omistavasta MPY Osuuskunnasta. Yritys tarjoaa tietohallinnon johtamis- ja asiantuntijapalveluita sekä pilvi- ja tietoverkkopalveluita suurille ja pienille yrityksille sekä suoraan kuluttajille. MPY-konsernilla on noin 160 työntekijää yhdeksällä paikkakunnalla ja sen liikevaihto on 34,8 miljoonaa euroa (2020).

Aitomation Oy on vuonna 2018 perustettu IT-alan yritys. Se on erikoistunut asiakkaidensa auttamiseen ohjelmistorobotiikan, lean-menetelmien, tekoälyn, low code -sovelluskehityksen ja pilvipalveluiden avulla.

Lisätietoa:

MPY Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Jari Mylly

puh. 044 767 0050, jari.mylly@mpy.fi

Siirry sivun alkuun