Siirry suoraan sisältöön

Uratarina: Tanja Kulotie, työn ulkopuolella rentoudun miekkailun ja joogan parissa

Uratarina: Tanja Kulotie, työn ulkopuolella rentoudun miekkailun ja joogan parissa

Kempeleläinen Tanja Kulotie työskentelee IT-asiantuntijana osana Oulun asiakkuustiimiä, jossa hän ratkoo palvelupyyntöjä sekä kehittää asiakasympäristöjä. Vapaa-ajallaan Tanja pelaa lauta- ja videopelejä sekä purkaa energiaa miekkailutreeneissä ja joogamatolla.


Hei Tanja, kerro itsestäsi!

”Olen Liminkalaissyntyinen Kempeleläinen, joka työskentelee MPY:n Oulun toimipisteessä. Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja kaksi kissaa Tera ja Lili, jotka on haettu aikanaan Oulun Löytöeläintalosta. Olen valmistunut OAMK:ista tietojenkäsittelyn tradenomiksi ja alan töissä olen viettänyt yhteensä noin kuutisen vuotta. MPY:llä aloitin marraskuussa 2020. Tyypillisen työpäivän aikana edistän tukipyyntöjä taikka projektien taskeja, ja välillä on sisäisiä palavereita ja asiakaspalavereita. Toisinaan hyppään auton rattiin ja käyn asiakkaalla paikan päällä.”

Työn monipuolisuus innostaa

Työssään Tanja pitää erityisesti ongelmanratkaisutilanteista ja uuden oppimisesta.

”Vietin urani ensimmäiset vuodet sisäisen IT-tuen ja järjestelmäasiantuntijan hommissa. MPY:llä minua kiinnosti etenkin mahdollisuus päästä hyödyntämään ja kehittämään taitoja työssä, jossa pääsen touhuamaan useamman eri ympäristön kimpussa. Lisäksi halusin fokusoida hommat mahdollisimman puhtaasti asiantuntijatöihin, sillä aiemmissa työpaikoissani vastuulleni on kuulunut melko paljon hallinnollisiakin töitä.”

Työssäni kiinnostavinta ovat haastavat ongelmanratkaisutilanteet. Lisäksi pääsen ihan oikeasti oppimaan joka päivä uutta, koska työkalut ja järjestelmät kehittyvät koko ajan. Projektit ja tukipyynnöt usein edellyttävät joko tietojen virkistämistä tai uuden opiskelua. Itseä on koulutettava jatkuvasti, että pysyy mukana. Uuden oppimisesta on siis tosi hyvä nauttia näissä hommissa. Viikoittain teen kalenteriin tilaa myös isompien uusien kokonaisuuksien ja teknologioiden opiskelulle. MPY:llä opiskeluun ja sertifiointiin on suoranaisesti kannustettu ja esimiehen kanssa on valittu sopivat kokonaisuudet, joihin olen osoittanut kiinnostusta.”

Työyhteisöltä saa tukea

Tanja aloitti työt MPY:llä noin puoli vuotta sitten koronarajoitusten ollessa voimassa.

”Aloitin työt korona-aikana, joten työkavereita ei ole vielä päässyt juuri tapaamaan kasvotusten. Eri viestimillä tavoittaa kyllä porukan hyvin, mutta kyllä se etäisyys vaan on hidastanut työporukkaan tutustumista. Työyhteisöltä on kuitenkin saanut mukavasti tukea tarvittaessa, eikä asioiden kanssa jää niin sanotusti yksin. Olisi mukava nähdä vielä joskus naamatusten!”

Myös etätyössä tauot ovat tärkeitä, eikä niitä sovi unohtaa:

”Olen aina ollut vähän huono pitämään taukoja, kun homma on tempaissut mukaansa, eli harjoitukset sen suhteen jatkuvat. Saatan muistaessani käydä pyörittelemässä miekkoja, tai sitten ottaa pienen taukojoogasession.”

Tanja1Miekkailua ja pelejä vapaa-ajalla

Työn ulkopuolella Tanja rentoutuu monipuolisesti pelien, miekkailun, joogan ja käsitöiden parissa.

Vapaa-ajan rauhallisempiin harrastuksiin kuuluvat erilaiset pelit, kaikki käy lautapeleistä pöytäroolipeleihin ja videopeleihin. Viimeaikaisia suosikkeja peleistä ovat olleet Scythe ja Carcassonne. Lisäksi innostun aina säännöllisen epäsäännöllisesti jostain uudesta käsityötekniikasta, viimeisimpänä kinnasneulonnasta.

Ylimääräinen energia taas puretaan historiallisen miekkailun ja viikinkimiekkailun treeneissä tai joogamatolla. Aselajikokeiluita on ollut laidasta laitaan, aina suurmiekasta rapiiriin ja tikariin, mutta rakkain ase on edelleen se pitkämiekka. Viimeisimmäksi olen hankkinut bolognalaisen sivumiekan, jonka käyttöä olen nyt korona-aikana lähinnä itseopiskellut."

Tanja2

Tutustu myös muihin uratarinoihin:

Siirry sivun alkuun