MPY esittää: Tietoturva Ei niin vaikeita asioita, eihän?

  Katso sarjan traileri:

  Kynynen on kuin mikä tahansa yritys. Maria Lahtela on työskennellyt pitkään Kynysen toimistolla projektikoordinaattorina. Sitten eräänä päivänä Marialle sattuu epähuomiossa pieni erehdys työläppärin kanssa ja hän päättää ratkaista tilanteen omalla tavallaan. Tästä alkaa tapahtumien sarja, joka lopulta eskaloituu. Millaiset vaikutukset Marian ratkaisulla ja sitä seuranneella tapahtumien ketjulla on Kynysen tietoturvaan? Katso neliosainen minisarjamme!

   

  Jakso 1: Marian moka

  Marialle sattuu epähuomiossa virhe työläppärin kanssa. Pomon reaktio pelottaa ja Maria päätyy ratkaisemaan tilanteen omalla tavallaan.

  #tietosuoja #apuasaatavilla #ilmoittaminen #otavastuu

  Jakso 2: Hämärämies pimeässä

  Joku on päässyt Marian jäljille ja onnistuu saamaan käsiinsä luottamuksellista materiaalia. Mitä hämärämies aikoo?

  #tietosuoja #liikesalaisuudet #yksityisyys #otavastuu

  Jakso 3: Hässäkkää toimistolla

  Kynysen toimistolla tapahtuu. Markku sählää ja tapansa mukaan polttaa taas piirakat. Kohtelias mies käy kyselemässä Mariaa. Kukaan ei huolehdi vierailijasta. Pääseekö taas jotain lipsahtamaan vääriin käsiin…

  #tietoturva #tilaturvallisuus #salasanaturvallisuus #otavastuu

  Jakso 4: 1 + 1

  Temppu ja miten se tehdään. Hämärämies tekee seuraavan liikkeen.

  #tietoturva #tietosuoja #kokonaisuus #otavastuu

  banneri tiedätkö kuka urkkii yrityksesi tietoja 1200

  Tietoturvamurtoja ei välttämättä paljain silmin voi havaita – mitä sinä teet tietoturvaksesi?

  Tietoturvattomuudelle on monia selityksiä. Yksi yleinen selitys on se, ettei ole mitään varastamisen arvoista tai salattavaa. Toiset sanovat, että ei ole resursseja ja jotkut taas sanovat, etteihän meille voi noin käydä, mikä taas on sukua ensimmäiselle selitykselle. Harvoin asiat ovat kuitenkaan niin yksinkertaisia, kuin miltä MuTulla voisi tuntua eikä mikään näistä syistä kuitenkaan ole syy sille, etteikö tietoturvaan kannattaisi – ja pitäisi – panostaa. 

  Ratkaisuna piileviin uhkiin toimii MPY:n Tietoturvakartoitus, jolla kartoitetaan ja ennaltaehkäistään tietoverkkojen haavoittuvuuksia. Kartoituksesta saatavien tietojen avulla laitteiden ja verkon tietoturvaa voidaan kehittää jatkuvan palvelun aikana. 

  Lue lisää tietoturvakartoituksesta