Siirry suoraan sisältöön
Osaa MPY:n kaapelitelevisioverkon ja MPY TV:n ulkomaisista maksutelevisiokanavista uhkaa jakelukatkos 1.1.2021 alkaen

Osaa MPY:n kaapelitelevisioverkon ja MPY TV:n ulkomaisista maksutelevisiokanavista uhkaa jakelukatkos 1.1.2021 alkaen

18.12.2020

Päivitys 29.1.2021

FiCom ja sen operaattorijäsenet ovat päässeet tekijänoikeusjärjestöjen kanssa sopimukseen ulkomaisten televisiokanavien kaapeli- ja IPTV -jakeluun liittyvistä ehdoista.

Osapuolet sopivat joulukuussa kuukauden lisäajasta neuvotteluille, jotta mm. Suomessa paljon katseltujen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavien jakelu kaapeli- ja IPTV-verkoissa jatkuisi normaalisti vuodenvaihteen yli. Tammikuun lopussa saavutettiin neuvotteluosapuolten yhteinen näkemys siitä, että ulkomaisten kanavien jakeluehdoista ja -hinnoista neuvotellaan jatkossakin säännöllisesti.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että tekijänoikeusjärjestöt palasivat neuvottelupöytään, ja että lisäaika toi ratkaisun meille tärkeästä, yhteishallinnointilain mukaisesta neuvottelukäytännön jatkamisesta. Tämä takaa sen, että ulkomaisten kanavien edelleenlähettäminen jatkuu saumattomasti myös tulevaisuudessa, toteaa toimitusjohtaja Elina Ussa Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:stä.

 

 

Päivitys 27.12.2020

Tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Teosto sekä FiCom ja sen operaattorijäsenet jatkavat neuvotteluita useiden ruotsin-, viron-, saksan- ja ranskankielisten kanavien jakeluun liittyvistä ehdoista tammikuussa.

Osapuolet ovat sopineet kuukauden lisäajasta, jonka aikana pyritään pääsemään yhteiseen ratkaisuun jakeluehdoista. Näin ollen muun muassa Suomessa paljon katseltujen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavien jakelu kaapeli- ja IPTV-verkoissa jatkuu normaalisti vuodenvaihteen yli.

 

18.12.2020

Joidenkin ulkomaisten televisiokanavien, muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavien, jakelu MPY:n kaapelitelevisioverkossa ja MPY TV:ssä uhkaa keskeytyä vuodenvaihteessa.

Syynä tähän on se, että tekijänoikeusjärjestöt ovat irtisanoneet näiden kanavien jakeluehtoja koskevan sopimuksen.

Tekijänoikeusjärjestöt ovat vaatineet operaattoreita hyväksymään järjestöjen laatiman uuden sopimusehdotuksen edellytyksenä sille, että operaattorit voisivat jatkaa kanavien jakelua vuodenvaihteen jälkeen eivätkä operaattorit voi tätä ehdotusta hyväksyä.

Operaattoreilla on joka tapauksessa halu jatkaa sopimusneuvotteluita ja mikäli neuvottelut onnistuvat, kanavien jakelua jatketaan myös vuodenvaihteen jälkeen.

Uhka koskee seuraavia kanavia:

DR1 HD

DR2 HD

ETV HD

arte HD

France 2 HD

France 3

France 5

NRK1 HD

NRK2 HD

Canal 24 Horas

TVE Internacional HD

Barnkanalen / SVT24

Barnkanalen / SVT24 HD

Kunskapskanalen

Kunskapskanalen HD

SVT1

SVT1 HD

SVT2

SVT2 HD

TV3

TV3 HD

TV4

TV4 HD

TV6

TV6 HD

TV8

TV10

3sat

arte HD

Das Erste

kabel eins

ProSieben

RTL

RTL 2

Sat.1

SuperRTL

Vox

ZDF

Siirry sivun alkuun