Siirry suoraan sisältöön
Koronaviruksen vaikutukset toimintaamme

Koronaviruksen vaikutukset toimintaamme

13.3.2020

Koronavirus (Covid-19) leviää nopeasti ja WHO on julistanut koronavirusepidemian pandemiaksi.

Varmistaaksemme henkilöstömme, asiakkaidemme sekä kumppaniemme terveyden sekä turvallisen työskentelyn, olemme ryhtyneet toimiin vähentääksemme viruksen leviämisriskiä:

1. Suosimme ja mahdollistamme etätyön tekemisen.

2. Vältämme tarpeetonta matkustamista myös kotimaassa ja pidämme virtuaalikokouksia.

3. Emme järjestä tällä hetkellä asiakas- tai kumppanitapahtumia.

4. Pyrimme hoitamaan suurimman osan IT-tuesta etäyhteyden kautta.

5. Noudatamme kahden viikon karanteeriaikaa henkilöille, jotka ovat matkustaneet ulkomailla.

6. Vältämme kättelyä ja panostamme käsihygieniaan.

Koronavirus leviää ihmisestä toiseen erityisesti hengitystie-eritteiden välityksellä pisaratartuntana. Tartunta on mahdollista saada myös kosketustartuntana käsien kautta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivittää sivuilleen ajankohtaisia ja tarkempia ohjeita koronavirukseen liittyen.

Koronavirukseen sairastuneiden oireita ovat kuume, yskä ja hengenahdistus. Virustartunnan nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta voidaan estää viruksen leviäminen.

Vaikutukset palveluihimme

Tällä hetkellä koronaviruksella ei ole suoria vaikutuksia palveluidemme tuotantoon. 

Koronaviruksella voi kuitenkin olla vaikutusta IT-komponenttien ja laitteiden saatavuuteen ja toimitusketjuihin. Teemme parhaamme, että tästä ei aiheudu asiakkaillemme turhaa haittaa.

Varmista henkilöstön ja laitteiden tietoturva

Huijausviestien ja haittaohjelmien levittäjät käyttävät usein hyväkseen ajankohtaisia, tunteita herättäviä aiheita ihmisten huijaamiseen, näin on käynyt myös koronaviruksen osalta. Kyberturvallisuuskeskus on saanut tietoonsa, että Suomen lähialueen maihin on lähetetty COVID-19 aiheista sähköpostihaittaohjelmaa. Maailmalta on myös raportoitu, että koronaviruksesta lähetettyjen sähköpostien liitetiedostoissa on jaettu haittaohjelmia.

Tavoitteemme on, että arki rullaa mahdollisimman normaalisti, vaikkakin epidemia aiheuttaa muutoksia toimintatapoihimme. 

 

Ystävällisin terveisin, 

MPY Telecomin väki

 

Siirry sivun alkuun