Yleispalveluvelvoite

Jokaisella on oikeus puhelin- ja internetyhteyteen

Suomessa jokaisella on oikeus saada vakituiseen asuinpaikkaansa tai yrityksensä toimipisteeseen kohtuuhintainen ja moitteettomasti toimiva puhelinliittymä ja 1 Mbit/s laajakaistaliittymä.

Suomessa kuluttajilla ja yrityksillä on oikeus saada moitteettomasti toimiva 1 Mbit/s laajakaistaliittymä vakituiseen asuinpaikkaansa tai yrityksen sijaintipaikkaan. Tätä kutsutaan yleispalveluksi. Oikeus ei koske kesäasuntoja.

Lisäksi jokaisen oikeuksiin kuuluu puhelinluettelo- ja numerotiedotuspalvelun käyttö ja kuulo- ja puhevammaisille heidän tarvitsemansa tekstiviestipalvelu ja internetyhteys. Viestintävirasto turvaa käyttäjien oikeuden nimeämällä operaattorin tarjoamaan näitä yleispalveluja niillä alueilla, joilla ei muuten olisi riittävästi tarjontaa.

Viestintävirasto valvoo yleispalvelujen saatavuutta. MPY:llä yleispalveluvelvoite sisältää laajakaistapalvelun toimittamisen Mikkelin alueella (poislukien entiset Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen kuntien alueet).

Lue lisää: https://www.viestintavirasto.fi/internetpuhelin/oikeuspuhelin-jalaajakaistaliittymaan.html

Yleispalveluyrityksen haku: https://www.viestintavirasto.fi/internetpuhelin/oikeuspuhelin-jalaajakaistaliittymaan/yleispalveluyrityksenhaku.html